Közélet

2006.10.26. 11:29

Büntetés helyett ajándékot adtak a rendőrök

Nem kellett büntetést fizetniük azoknak a kerékpárosoknak, akiknek nem volt kivilágítva szerda éjszaka a kerékpárjuk Tiszakécskén. A rendőrök ugyan figyelmeztették őket, hogy máskor ez ne forduljon elő, de egy láthatósági mellénnyel ajándékozták meg őket.

Szentirmay Tamás

Nem sokan vannak azok, akik arra a rendőri felszólításra, hogy álljanak meg, ne szorulna össze legalább egy kicsit a torkuk. Így volt ez azokkal a kerékpárosokkal is, akiket szerdán éjszaka igazoltattak a rendőrök. Valamennyiüket azért állították meg, mert nem volt kivilágítva a kerékpárjuk.

Juhász János és Farkas Viktor főtörzsőrmesterek, azonban nem szabtak ki bírságot. Igaz az adataikat felírták a kerékpárosoknak, de csak azért, hogy meg tudják mondani azt, hogy kinek adták oda a sárgaszínű, fényvisszaverős láthatósági mellényt.

A rendőrök a Bács-Kiskun megyei, valamint a helyi balesetmegelőzési bizottságtól kapták a mellényeket, hogy osszák ki azoknak a kerékpárosoknak, akik a sötétben nem használnak világítást a kerékpárjukon. Ugyanis amennyiben így közlekednek, akkor védtelenné válnak az autósokkal szemben, mert nem biztos, hogy észre veszik őket. Éppen ezért mindenkinek fel kellett venni az ajándék mellényt az igazoltatás után. A rendőrök arra is felhívták a figyelmet, hogy szerezzenek be előre és hátra is világítást a kerékpárjukra, mert legközelebb, ha nem lesz rajta, akkor már nem lesznek ilyen engedékenyek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!