Közélet

2006.10.29. 14:19

A szakminiszter mindenben támogatja a kezdeményezést

Úgy néz ki, hamarosan elhárul az utolsó akadály a kecskeméti megyei kórház haemodinamikai laboratóriumának beindítása elől - tájékoztatta lapunkat Garai István Levente dr. országgyűlési képviselő.

-

Ezzel lehetővé válik évente mintegy kétezer szív- és koszorúérbeteg legmodernebb eszközökkel való kivizsgálása, a koszorúér-szűkület és a szívinfarktus korai és az eddigieknél sokkal sikeresebb gyógyítása.

A működési költségek finanszírozására, mely a második évben nagyjából 850 millió forint, Molnár Lajos egészségügyi miniszter a honatya parlamenti kérdésére adott válaszában tett ígéretet, majd ezt a képviselőnek írásban is megerősítette: - A Kecskeméten tervezett haemodinamikai labor befogadását, OEP általi finanszírozását szakmailag teljes mértékben indokoltnak tartom, így mindent elkövetek azért, hogy a sürgősségi ellátás eme kulcsfontosságú láncszeme mielőbb hozzáférhető legyen Bács-Kiskun megye és környezete lakossága számára is - fogalmazott a szaktárca vezetője. A fejlesztés megvalósulásával több, mint félmillió ember gyógyulási esélyei nőnek meg megyénkben és régiónkban, egy olyan betegség vonatkozásában, amely ma Magyarországon a halálozási statisztikák első helyén áll.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!