Közélet

2006.10.28. 15:06

A csendé és az emlékezeté lesz a következő néhány nap

A csend és az emlékezet napjai címmel idén ismét megrendezi a Porta Egyesület ünnepi megemlékezéseit a Mindenszentek és a Halottak Napja alkalmából.

-

A megemlékezés központi színtere ezúttal is a Végh Mihály tér lesz, amely nemrégiben Probstner János emlékművével gazdagodott. Október 30-án 18 órára várják mindazokat a tagokat, barátokat, aktivistákat, kecskeméti polgárokat, akik hozzátartozóik sírhantjánál nem tudják leróni tiszteletüket. De szeretettel várják azokat is, akik személyes jelenlétükkel, egy szál virággal, vagy egy mécsessel szívesen fejeznék ki főhajtásukat az elfeledett, a névtelen halottak, a szenvedélybetegség közvetlen vagy közvetett áldozatai, az erőszak vagy gondatlanság következtében életüket vesztették emléke elÕtt. Az áhítatot irodalmi, zenés összeállítás, gyertyagyújtás, közös ima és beszélgetés teszi meghitté és emelkedetté.

November 1-jén a Porta Egyesület csatlakozik a Köztemetőben 17 órakor kezdődő egyházi ünnepséghez. Azt követően megkoszorúzzák a Memento keresztet, ahol közös imát mondanak, majd a névtelenek parcellájában róják le kegyeletüket. Az emlékezés lángjait viszik el oda, ahol nem csak hozzátartozók nem járnak, de számos sírhanton még név sem szerepel. 
A csend és az emlékezet napjai november 2-án, csütörtökön 18 órakor zenés esti áhítattal zárulnak a Barátok templomában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!