Közélet

2006.09.17. 17:26

Utca buli Tiszaalpáron

Három éve nem tartottak bulit a Vörösmarthy utcában. Most jó alkalomnak kínálkozott, hogy az egyik lakónak a napokban volt a névnapja. Ezt pedig egy hangulatos vidám délutánnal és estével ünnepelték meg az utca lakói.

Szentirmay

Idős és fiatal egyaránt hivatalos volt a Vörösmarthy utcai összejövetelre. Herczeg Tiborné Évának volt az az ötlete, hogy olyan régen töltöttek már egy jó hétvégét együtt az utca lakói, legyen ez most akkor szombat délután.

Kapóra jött, hogy Tóth Badroon Nessah, aki indiai származású, de Franciaországból került Magyarországra a napokban ünnepelte névnapját. Roxána, mert mindenki csak így hívja, ki is tett magáért. Hozta a rablóhúsnak valót és lányával, valamint néhány asszonnyal elő is készítették sütésre. Ezt a feladatot párja Farkas László vállalta.

Az igazi csemege mégis a lángos volt, amit Tóth Rozália, akit mindenki csak Dodikának ismer, készített. Fokhagymásan, tejfölösen és sajtosan, valami fenséges volt. Az utca lakói közül több, család is részt vett a buliban. A gyerekek szaladgáltak, játszottak a széles utcán, miközben szólt a zene és akadt olyan is, aki táncra perdült.

Szerencsére az időjárás is kedvező volt. Hevesi Dénes is ott volt feleségével, Jackuelinnel, akik Franciaországból települtek haza, néhány évvel ezelőtt. Herczegné Éva azt ígérte, hogy az elkövetkezendő időben többször fognak majd hasonló mulatságot rendezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!