Közélet

2006.09.25. 16:19

Szerelmi vita után pisztollyal lőtt az asszony

Pisztollyal lőtte meg a szerelmét egy 42 éves nő Hetényegyházán. A tettesnél jóval fiatalabb, 24 éves sértettet kórházba szállították, de szerencsére nem életveszélyes a sérülés.

Noszlopy

A hivatalos rendőrségi tájékoztatás szerint emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatnak nyomozást a hetényegyházi nő ellen. Családi házában engedély nélkül tartott maroklőfegyverrel lőtte mellkaso a barátját, aki súlyos sérülést szenvedett.

Tudósítónknak Nyikos Tamás rendőr törzszászlós, ügyeletes szóvivő azzal egészítette ki a tájékoztatást, hogy egy éve tartott a nő és a férfi között a kapcsolat. Eközben meglehetősen gyakran veszekedtek, a szombaton történt gyilkossági kísérlet indítéka azonban nem ismert. A tettest elfogták és őrizetbe vették a rendőrök. 

A hetényegyházi Tulipán utcában többen is észlelték szombat délután a bűncselekményt, illetve a rendőrök jelenlétét. Volt olyan szomszéd, akit azzal kerestek meg a nyomozók, hogy nem látott-e a lövést követően egy kapucnis fiatalembert menekülni az utcában. Ebből arra következtettek a szomszédok, hogy a szerelmét menteni próbáló sértett mondta azt a rendőröknek: nem a nő, hanem más lőtte meg. Olyan információk birtokába is jutottak a Tulipán utcaiak, hogy a nyomozók nem találták meg a házban az asszonyt. Ezért több rendőr is keresni kezdte. Végül egy közeli erdőben találtak rá, és a pisztoly is nála volt.

A rendőrség vasárnap nem erősítette meg ezeket az információkat. Így azt sem, hogy a lövedék a bal kulcscsontnál hatolt a sértett testébe, ahol megállt. A férfi nem vesztette el az eszméletét, aminek a magyarázata lehet, hogy esetleg sportcélú, de a nyár óta engedélyhez kötött Flóbert fegyverrel lőhetett a tettes. A főkapitányság szóvivője a bűncselekmény ügyében hétfőre ígért bővebb tájékoztatást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!