Közélet

2006.09.16. 15:25

Sóbarlangot avattak Cserkeszőlőn

Új szolgáltatással bővült a cserkeszőlői fürdő. Pénteken adták át az ország első bochniai gyógy sóbarlangját. A barlangot mindössze két hét alatt készítette el a lengyel cég, amit mától már a fürdő vendégei is igénybe vehetnek.

Szentirmay

A vendégeket a lengyel bochniai sóbánya fúvószenekarának zenéje fogadta pénteken délben. A fürdő vendégeit Szokolai Lajos polgármester és Cezary Beczkiewicz Lengyelország magyarországi kereskedelmi tanácsosa köszöntötte, majd átvágták a nemzeti színű szalagot.

Ezt követően megtekintették a sóbarlangot, amelynek az alján tizenöt centi vastag sóréteg található és az oldalai is sókövekből vannak kirakva. A helyiségben pontosan olyan klimatikai viszonyok vannak, mint a bocniai sóbányában. Pénteken a fürdő vendégei ingyen vehették igénybe az új szolgáltatás. Mától azonban hatszáz forintot kell fizetni érte óránként.

A barlang hatóanyaga gátolja a bélhurut kialakulását, megszünteti a gyulladásokat, csökkent az allergiás panaszokat. Erősíti a szervezet immunrendszerét, fokozza a teherbíró képességet. Hatásos asztma, bronchitis, tüdőemfizéma, tüdőtágulat, tüdőműtétek utáni utókezelésre, légcső és mandulagyulladásra, garatpolip, homlok és arcüreggyulladásra.
A gyógyulás csak kúraszerűen alkalmazva eredményes. Egy kúra 10-21 kezelésből áll, a betegségtől függően. Orvosi beutaló nélkül is bárki használhatja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!