Közélet

2006.09.06. 09:43

Nyolcvan esztendeje működik a bugaci Rigó József Általános Iskola

Az évforduló alkalmából márvány emléktáblát helyeztek el az iskolaépület falán, melyet múlt szombaton, a tanévnyitó ünnepség keretében avattak fel.

-

Az emléktábla felállítását a korábbi igazgató, Lesták Sándorné Horváth Éva kezdeményezte. A táblát a kunszállási Bertus István kőfaragó mester készítette. Szövegét egy, Máté evangéliumából származó idézet egészíti ki: "Akik a föld porában alszanak, azok közül sokan feltámadnak, némelyek örök életre."A tábla jobb oldalán vannak felsorolva az iskola eddigi igazgatói, az iskolaalapító Rigó Józseftől (1922-1959), az idén nyugdíjba vonult Lesták Sándornéig bezárólag.      

Az emléktábla elkészíttetését és felállítását a bugaci önkormányzat mellett Rigó József hajdani igazgató lánya, Kerényiné Rigó Aranka, valamint Lesták Sándorné finanszírozta.  

Szabó Péterné, az intézmény új vezetője a Baon tudósítójának elmondta, örömmel tölti  el, hogy az iskola egy ilyen szép emléktáblával tiszteleg alapítója és a korábbi igazgatók előtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!