Közélet

2006.09.15. 17:21

Lopott autókra vadásztak Kecskeméten

Mintegy 50 ezer rendszámot olvastak le, és azonosítottak az autóvadászok pénteken reggel 9 órától 17 óráig Kecskeméten. A körözött autók elleni hajtóvadászatban 23 csapat vett részt.

Noszlopy

A II. Hírös Autóvadász versenyre Budapestről, Dunavarsányból, Sződligetről, Dunaújvárosból, Szegedről, Kiskőrösről, és Szigetszentmiklósról érkezetek „autóvadászok”.

Rajtuk kívül természetesen a kecskeméti versenyzők is kocsiba ültek, hogy kamerákkal és laptopokkal felfegyverkezve keressék a városban, valamint a környező településeken a körözött autókat. A kamera a rendszámot leolvassa, a számítógép pedig azonnal jelzi, ha „kapás” van, azaz körözött autót találtak. Ilyenkor a „vadászok” rádión keresztül szólnak a rendőröknek, akik a pénteki versenyben mindvégig együttműködtek a résztvevőkkel.

Kecskeméten kívül Helvéciát, Izsákot, Ágasegyházát, Ballószöget, Katonatelepet, Lakiteleket, Tiszakécskét, Nyárlőrincet, Kerekegyházát, Hetényegyházát és Kiskunfélegyházát is átfésülték a versenyzők. Ismert „autóvadászokat” is sikerült meghívnia a találkozó főszervezőjének, Dobos Menyhértnek. Köztük például Sánta László „Zsaru-Car autóvadászt”, az Autótulajdonosok Országos Érdekvédelmi Egyesületének elnökét. Sánta László az elmúlt hat évben 2417 körözött autót talált Magyarországon. Ezek közül 871-et lopás miatt kerestek a rendőrök. Az „igazi” autóvadász a kocsijának motorház tetején egy-egy csíkkal jelzi a „trófeákat”: több olyan autó is részt vett a mai kecskeméti versenyben, amelyiken jó néhány száz csíkocska mutatta az eddigi eredményeket. 

(A kecskeméti verseny eredményeiről később adunk hírt.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!