Közélet

2006.09.13. 20:18

Képviselők kontra graffiti

A kecskeméti képviselők többsége nem rajong a graffiti műfajért. Így aztán nem is lesz rá támogatás a jövő évi tavaszi fesztiválon. Kecskemét képviselő-testülete ma tárgyalt arról, hogy mi is kerüljön bele a jövő évi tavaszi fesztivál programtervébe.

Sz. V.

Az előterjesztésben szerepelt egy graffiti kiállítás, amit a Rákóczi úti sétányra képzeltek volna el, paravánokon. Az ötlet azonban nem aratott osztatlan sikert. Több képviselő - pártállástól függetlenül - ellenezte a kiállítást, mondván: ennek a műfajnak nem kellene teret engedni, hiszen félő, hogy utána már a környező épületek falára is felkerülnének. Úgy vélték, nem volna helyes, ha annak is néznie kellene közterületen a graffitit, aki egyébként nem szereti.

Persze, ellenvélemények is voltak, mert mások úgy vélték, hogy így könnyebben el lehetne adni az itt lakók egy részének a fesztivált, és a Kodály emlékévet.

Végül szavaztak, ám mindössze tíz képviselő gondolta úgy, hogy a kiállítást önkormányzati támogatással kellene megvalósítani. Ettől azonban még lehet kiállítás, csak éppen más szponzorok támogatásával.

Részletek a pénteki Petőfi Népében.

Kecskemét képviselő-testülete ma tárgyalt arról, hogy mi is kerüljön bele a jövő évi tavaszi fesztivál programtervébe. Sz. V. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!