Közélet

2006.09.06. 15:44

Iskola utáni „kaland”: besurranó a Petőfivárosi házban

Vakmerő besurranó tolvaj vitte el egy 12 éves iskolás kislány táskáját a kecskeméti Petőfivárosban. A gyerek az első tanítási napon, hétfőn 15 óra 50 perc körül ért haza az iskolából, és nyitva hagyta maga mögött a Tópart utcai házuk bejárati ajtaját.

Noszlopy

Néhány perc múlva arra figyelt fel, hogy valaki lenyomja a kilincset, majd halkan belépett az előszobába. A gyerek azt hitte, hogy az édesanyja ért haza, és hangosan kiköszönt a nappaliból. Feleletet azonban nem kapott, ezért ő is kiment az előszobába, ahonnan éppen akkor távozott nagy sebesen egy ősz hajú, vékony testalkatú, mintegy 175 centiméter magas, 50-60 év körüli férfi. A besurranó kerékpárral menekült. 

A kislány előszobában hagyott iskolatáskáját vitte le a tolvaj. Füzetekkel, könyvekkel, valamint a benne lévő ezer forinttal, diákigazolvánnyal, lakcím kártyával és mobiltelefonnal együtt. A riasztott rendőrjárőr a közeli Alkony utca egyik családi házának kertjében találta meg az eldobott iskolai holmikat: a könyveket és a füzeteket. A többi értéket azonban magával vitte a menekülő tolvaj. A bűncselekménnyel mintegy 36 ezer forintos kárt okozott a tettes.

Noszlopy -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!