Közélet

2006.09.25. 16:06

Hercegszántónál bukott le a csempész

Ásatásokból származó, ókori-, középkori-, újkori érméket, ezüst karkötőt, medált, kitűzőt, valamint antik órát, és középkori papírpénzt próbált Magyarországra csempészni egy szlovén férfi – tájékoztatta tudósítónkat Némedi Varga Éva pénzügyőr százados, a Vám- és Pénzügyőrség Dél-Alföldi Regionális Parancsnokság sajtófelelőse.

Noszlopy

A hercegszántói vámhivatal forgalmában vasárnap későeste jelentkezett belépésre a 44 éves K. F., az általa vezetett személyautóval. A pénzügyőröknek azt nyilatkozta, hogy bejelenteni való árut nem hozott magával, mire a jármű tételes vámvizsgálata mellett döntöttek.

Ennek során az úti holmik között található reklámtáskákban 171 darab különböző, a kulturális javak körébe tartozó tárgyat találtak. Az előzetes szakértői vélemény alapján, a csempészet holmik értéke meghaladta a 100 ezer forintot.
        
A vámhivatal a megtalált tárgyakat lefoglalta. Egyúttal a szlovén férfi ellen kulturális javak körébe tartozó tárgyra elkövetett csempészet miatt tettek feljelentést a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Nyomozóhivatalánál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!