Közélet

2006.09.02. 08:37

Ellopta a traktor meg a kutyát is

Engedély nélkül tartott lőfegyver, traktort és kutyát lopó zsivány, madárinfluenzától nem félő kacsatolvaj. Ez a tegnapi nap mérlege. Legfrissebb rendőrségi híreinkből kiderülnek a részletek.

-

A kecskeméti rendőrkapitányság nyomozást rendelt el visszaélés lőfegyverrel vagy lőszerrel gyanúja miatt egy felsőlajosi férfi ellen, akinek gépkocsijában pénteken délután az igazoltatás során egy lőfegyvert és négy darab lőszert találtak a rendőrök. Fenti személy a lőfegyver tartásához szükséges engedéllyel nem rendelkezett.

Szombat reggelre virradóra egy német állampolgár ágasegyházi bekerített tanyájának udvaráról elloptak egy három millió forint értékű quadot. A kecskeméti rendőrkapitányság keresi azt az elkövetőt, aki magával vitte az őrző kutyát is.

Egy másik ágasegyházi, szintén bekerített tanya udvaráról péntekre virradóra két munkagépet tulajdonítottak el, ezzel 3 milliós kárt okozva a tulajdonosnak.

Mára (szombatra) virradóra egy bócsai telephelyről közel 2 millió forint értékű traktornak veszett nyoma. A tolvaj úgy jutott be a telephelyre, hogy annak elektromos kapujáról leszerelte a motort.

Péntek reggelre Fülöpjakabon egy családi ház udvaráról is traktort loptak. A rendszám nélküli munkagép több mint 500 ezer forintot ér. Az elkövetőt a kiskunfélegyházi rendőrkapitányság keresi.

Szintén a kiskunfélegyházi rendőrkapitányság rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen. Aki pénteken hajnalban fél 4 és 4 óra között a Kiskunfélegyháza Lakitelek vasúti vonal nyílt pályájáról  három darab réz összekötőkábelt lopott, mellyel közel negyedmillió forintnyi kárt okozott.

A kalocsai rendőrkapitányság keresi azt az ismeretlen elkövetőt, aki augusztus 19. és 29. között a fajszi komplejárótól két darab hajócsörlőt lopott el, hatszázezer forint értékben.

Egy keceli kft. baromfitelepéről augusztus 14. és szeptember 1. között 950 darab kiskacsát vittek el, a kár 1 millió 200 ezer forint. A kacsatolvajokat a kiskőrösi rendőrség keresi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!