Közélet

2006.09.15. 10:28

Az is nézze, aki nem szereti a graffitiket?

Önkormányzati támogatásból biztos nem lesz graffitikiállítás a jövő évi Kecskeméti tavaszi fesztiválon. A képviselők többsége ugyanis szemlátomást nem kedveli ezt a műfajt.

-

Kecskemét képviselő-testülete szerdán tárgyalt arról, hogy mi is kerüljön bele a 2007-es tavaszi fesztivál programtervébe. Az előterjesztésben szerepelt egy graffitikiállítás, amit a Rákóczi úti sétányra képzeltek volna el – természetesen paravánokon. Az ötlet azonban nem aratott osztatlan sikert.

Probojáczné Túri Éva (MSZP) és dr. Sárközy István alpolgármester (Fidesz) egyetértett abban, hogy ennek a műfajnak nem kellene teret engedni, hiszen félő, hogy aztán már a környező épületek falára is felkerülne. Úgy vélték, nem volna helyes, ha annak is néznie kellene közterületen a graffitit, aki egyébként nem szereti. Dr. Szécsi Gábor polgármester erre megígérte, hogy a garffititárlat kikerül a város által támogatott programtervből.
Dr. Adorján Mihály (SZDSZ) úgy vélte, ezt a kérdést azért még át kellene gondolni. Ezen a véleményen volt Szeitz Péter (SZEK) is mondván: jövőre Kodály-emlékév van, és lehet, hogy egy bizonyos réteget pont így lehetne megnyerni. Végül szavaztak, de mindössze tíz képviselő gondolta úgy, hogy a kiállítást önkormányzati támogatással kellene megcsinálni. A polgármester egyébként hangsúlyozta: ez nem azt jelenti, hogy nem lehet ilyen utcatárlat – csak éppen mások támogatásával.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!