Közélet

2006.08.23. 16:00

Új, sokkal jobb és korszerűbb lesz Bácsalmás rendelőintézete

Hatvan millió forintot költenek a város egészségügyi intézményére. A felújítási munkák szeptemberben befejeződnek.

-

Az év elején kezdődött és várhatóan szeptemberben fejeződik be a nagyberuházás. Átalakítják a szakrendelőket, lesz mozgásszervi centrum és kialakítanak egy központi ügyeletet. Parkolót, kerítést, elektromos vezérlésű kaput és liftet is építenek.
Ám nyáron lassabban haladt a munka, ezért július első felében rendkívüli testületi ülésen vitatták meg a fejlesztést a képviselők. Kiderült, hogy a július 31-i határidőig nem fejeződik be a beruházás. A városatyák mégis úgy döntöttek, maradnak az eredeti kivitelezőnél. De megkövetelik a szerződésben leírtakat. Úgy vélték ugyanis, hogy egy újabb közbeszerzési eljárás csak lassítaná a munkát.

Hétfőn dr. Tanács Róbert, a Bácsalmási Egészségügyi Szolgáltató Kft. ügyvezetője adott tájékoztatást a felújításról. Mint megtudtuk, az emeleti rész átalakításával négy rendelő lett, ezek alapterülete megfelel az előírásoknak. Itt helyezik el a szemészetet, a belgyógyászatot, a szülész-nőgyógyászatot és vélhetően a bőrgyógyászatot. A régi központi ügyelet helyén alakították ki a mozgásszervi centrumot, mely magába foglalja a ortopédiát, a reumatológiát és a fizikoterápiát. Az udvar hátsó részében, az egykori háziorvosi rendelők helyén lesz az ideggyógyászat, a pszichiátria és a neurológia. A térségi feladatokat is ellátó központi ügyelet egy teljesen új épületbe kerül, ahol az uniós elvárásoknak megfelelően tudják kezelni a betegeket. Újdonságnak számít, hogy a főépület oldalára a legoptimálisabb teherbírású és befogadóképességű liftet szerelnek. Tervezik még a rendelőintézet tetőcseréjét, a nyílászárók felújítását és a külső homlokzat szépítését is, ezekhez azonban sikeres pályázatokra lesz szükség.

keret A kivitelező, Dudás István arról számolt be tudósítónknak, hogy a mozgásszervi centrumot már átadták. E héten kész lesz a rendelőintézet emeletének első fele, a hónap végére szeretnék a munkákat befejezni ezen a részen. A központi ügyelet épületét várhatóan szeptemberben adják át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!