Közélet

2006.08.13. 14:39

Megfenyegették a lakiteleki képviselő jelöltet

Még alig kezdődött el az önkormányzati választások kampánya, már is furcsa megnyilvánulásokat lehet tapasztalni. Lakiteleken az egyik független képviselőjelöltet halálosan megfenyegették telefonon keresztül.

Szentirmay Tamás

Szombaton éjszaka fél tizenegy körül kapott mobiltelefonjára hívást az egyik képviselő jelölt. A telefonáló azt, kérte, hogy lépjen vissza a jelöléstől és ne gyűjtse tovább a kopogtatócédulákat. A jelölt kezdetben azt hitte, hogy csak barátai viccelődnek vele, de később rá kellett jönnie, hogy nem tréfáról van szó. Azt is közölték vele, ha továbbra is gyűjti a cédulákat, és nem lép vissza, akkor halál vár rá.
A mobiltelefonja kiírta a számot, így vasárnap felhívták. A telefon gazdája azt közölte, hogy nem ő volt, de mások is telefonáltak már hasonló ügyben. Több információval azonban nem akart szolgálni. Minden valószínűség szerint átirányított telefonról van szó, amit az illető nem hivatalos úton szerzett. Sajnálatos dolog, hogy már egy önkormányzati jelöltség esetén is ilyen problémák jelentkeznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!