Közélet

2006.08.02. 13:22

Bombának nézte a vascsövet

Melléképület alapját ásta egy tiszaalpári férfi, amikor kerek, vas tárgyra lelt. Fokozta az izgalmát, amikor észrevette, hogy a vas egyik felén tányér alakú talp helyezkedik el. Egyből az jutott az eszébe, hogy ez biztosan a világháborúból visszamaradt bomba lehet.

Szentirmay Tamás

Azonnal értesítette a rendőröket, akik látván a tárgyat, azt kérték a gazdától, hogy próbálja meg kiásni teljesen a földből. Véleményük szerint ugyanis nem lehetett bomba. Az ásásnak azonban csak nem akart vége lenni. A tárgy ugyanis már hosszabb volt, mint egy méter, de még mindig egy része a talajban volt. Végül is sikerült teljes egészében kivenni a földből. Kiderült, hogy bombáról szó sincs, csak egy vascső volt, aminek a végére egy tányér alakú talpat tettek. Azt, hogy ezt valamikor mire használták, senki sem tudta megmondani. Így viszont szerencsére nem is kellett értesíteni a tűzszerészeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!