Közélet

2006.08.25. 15:42

Az köröstetétleni országutak találkozásánál állandó a balesetveszély

Akik öt országút találkozásánál laknak, mint a tetétleniek, azok sokat adnak a közlekedés biztonságára. A községben szinte mindenki közlekedik kerékpárral ám, a jelentős átmenő forgalom miatt állandóan veszély leselkedik rájuk. Az önkormányzat régóta keresi a forrást kerékpárút építésére.

-

Végül, tavaly egy regionális pályázaton nyertek több mint tizenhat millió forintot. Ez az összeg a települést átszelő kerékpárút felének megépítésére volt elegendő. Azonban nem kellett sokáig várni, a beruházás második ütemére beadott pályázatukat is elfogadták, Kéznél van a pénz, így folytatódhat az építkezés. Pásztor Imre polgármester szerdán azt mondta: a tervek szerint a munka szeptember közepén kezdődik s azt ősszel be is fejezik. Egyébként a faluháza  mindenkinél különb bicikliutat akar. A már kész szakaszt is szokásosan aszfalttal borították ugyan, de ragaszkodtak az úttestet övező térburkolathoz, ami károkozás nélkül felszedhető, újra rakható a közművezetékek javításakor. A kistérség településeit összekötő kerékpárút építésére a környező önkormányzatok közösen pályáznak. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!