Közélet

2006.07.31. 11:58

Nézők közé zuhant a faág a Tőserdő Szépén

Nem sikerült zavartalanul lebonyolítani a tizenegyedik Tőserdő Szépe versenyt, de ez nem a szervezőkön múlott. A szombat esti vihar okozott balesetet, amikor is a nagy szél a közönség közé sodort egy faágat.

Szentirmay Tamás

Megyeszerte gondot okozott a szél és a vihar szombaton este. Több településen is fák ágait törte le az erős szél. Nem volt ez alól kivétel Lakitelek sem, pontosabban a Tőserdő Szépe Tiszavirág Kulturális Fesztivál.
A királynőválasztás eredményhirdetésénél sötét felhők gyülekeztek, de ekkor még senki sem gondolt arra, hogy esetleg baleset is bekövetkezhet. A királynő és udvarhölgyei már levonultak a színpadról, amit a Dupla Kávé vett át ideiglenesen. Már ekkor szemerkélni kezdett az eső és a szél is egyre erőssebben fújt.

Ennek következtében a színpad közelében lévő egyik nyárfa ága letört és a közönség közé esett. A műsorvezető Mérei Kata azonnal orvost és mentőt kér a helyszínre. Mentő szerencsére ott volt és a nézők között szinte azonnal a balesethez tudott menni, és megkezdték a sérültek ellátását. Mivel nyolc nézőt, közöttük gyerekeket is érintett a lecsapódó faág, azonnal másik mentőt is hívtak. Hat sérültet szállítottak kórházba, négyet már másnap, vasárnap ki is engedtek. Két sérültet még megfigyelés alatt tartanak. Egy kislánynak a fejbőre szakadt fel. Az ügyeletes orvos szerint nagyobb volt az ijedség, mint maga a sérülés. Információink szerint a két megfigyelés alatt álló sérültet szerdán engedik ki a kórházból.




A baleset és a vihar következtében a Bon-Bon fellépése is elmaradt. Az együttes vasárnap délután tartotta meg koncertjét. A lakiteleki önkormányzat pályázat útján nyert pénzt a színpad és a mögötte lévő erdő revitalizáciciójára. A 37 millió forintos beruházást az árvíz miatt nem tudták időben lekezdeni. Ebben többek között szerepel az erdő gyérítése és új fák telepítése.
Minden valószínűség szerint a szakemberek a napokban hozzá kezdenek majd a beruházás kivitelezéshez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!