Közélet

2006.07.06. 09:54

A bajaiakat kirúgják ugye?

Amint arról már beszámoltunk, bezárják a bajai környezetvédelmi felügyelőséget. Összesen 1 milliárd forintot szeretne megtakarítani a minisztérium az átszervezésekkel. Ehhez további létszám leépítésekre is szükség lehet.

Géczy Zsolt

Kedden ülésezett a parlament környezetvédelmi bizottsága, melynek tagja Bányai Gábor is. Bácsalmás és térsége országgyűlési képviselője tegnap kérdésünkre elmondta, a tárca szakállamtitkára, Erdei György kifejtette, hogy Baján és Gyulán nagyon kevés ügyet intézett a környezetvédelmi felügyelőség, ezért estek áldozatul a spórolásnak.

Összesen 1 milliárd forintot szeretne megtakarítani a minisztérium az átszervezésekkel. Ehhez további létszám leépítésekre is szükség lehet. Bányai információi szerint augusztus 1-jén kezdődik és hat hónapon át tart a bajai felügyelőségnél a leépítés, melynek során a 98 dolgozó közül 23 marad a helyén.
A dél-dunántúli felügyelőség kirendeltségeként év végéig működhet a bajai iroda, utána az is megszűnik. Tekintettel arra, hogy ez Bács-Kiskun megye számos települését érinti, a bajai képviselővel közösen igyekeznek tenni annak érdekében, hogy módosítsa álláspontját a minisztérium. Zsigó Róbert a miniszterelnöknek tett fel kérdést ez ügyben, reményei szerint e hónap közepén választ kap.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!