Letartóztatás

2022.12.08. 13:16

Visszaélhetett a hatósági árral egy Bács-Kiskun megyei benzinkút üzemeltetője

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását egy 31 éves férfinak, akit költségvetési csalással, vesztegetés elfogadásával és hűtlen kezeléssel gyanúsítanak.

baon.hu

Illusztráció

Fotó: shutterstock.com

A Kecskeméti Törvényszék sajtóközleménye szerint a férfi – aki egy benzinkút üzemeltetője - 2022. szeptember 6. és 2022. október 3. közötti időszakban rendszeresen hatósági áron szolgált ki gázolajjal (mintegy 9.000 liter mennyiségben) egy gazdasági társaságot, ami ennek igénybevételére nem volt jogosult. Ezért alkalmanként 30.000 forintot fogadott el. 

Cselekményével a gyanú szerint – ÁFA adónemben – 500.000 forintot meghaladó vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek, míg a benzinkutat üzemeltető gazdasági társaságot ért kár meghaladja a 2,5 millió forintot.

A járásbíróság a férfi letartóztatását a jelenlétének a biztosítása, bizonyítás megnehezítésének, illetve meghiúsításának megakadályozása, valamint a bűnismétlés veszélye miatt rendelte el. A bíróság döntése végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!