Vádemelés

2022.10.14. 09:01

Videón, ahogyan egy fémrúddal akarja felfeszíteni a fotocellás ajtót egy izsáki férfi

A Kecskeméti Járási Ügyészség többrendbeli dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt vádat emelt azzal a büfék feltörésére szakosodott férfival szemben, aki egy üzemanyagtöltő állomás üzlethelyiségének fotocellás ajtaját egy fémrúddal akarta felfeszíteni. Mivel nem járt sikerrel, ezért végül az ajtó melletti ablak üvegét betörve jutott be az eladótérbe.

baon.hu

A vádirat szerint az izsáki férfi néhány hónappal azután, hogy korábbi lopásai miatt kiszabott börtönbüntetéséből szabadult, 2022 tavaszán ismét kecskeméti büfék, presszók feltöréséből próbált pénzt szerezni. Egyik helyen a zárt ajtót rúgta be és a pult melletti asztalon lévő 100 ezer forint készpénzt vitte magával. Egy másik címen az ablakot ugyan betörte, azonban hiába próbált benyúlni, a védőrács miatt nem tudott hozzáférni a pénztárgép fiókjához. A rongálással azonban így is 150 ezer forint kárt okozott a büfé tulajdonosának.

Végül 2022. június 12-én éjjel a vádlott egy üzemanyagtöltő állomás üzlethelyiségének fotocellás ajtaját egy fémrúd segítségével megkísérelte felfeszíteni. Mivel nem járt sikerrel, ezért az ajtó melletti ablak üvegét betörte és a törött ablaknyíláson belépve az üzlettérből 6 ezer forint készpénzt és egy 20 ezer forint értékű használt mobiltelefont vitt magával. A fotocellás ajtó megrongálásával a benzinkút üzemeltetőjének több mint 170 ezer forint kárt okozott. A kecskeméti rendőrök még aznap elfogták.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő, többszörös, különös visszaeső férfit többrendbeli dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy kedvezménnyel nem szabadulhat. Ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!