Kék hírek, bulvár

2016.10.07. 11:54

Újabb bérlethamisítót lepleztek le a városrendészek

Nem a levegőbe beszéltek a kecskeméti városrendészek, amikor bejelentették, hogy egy néhány hete leleplezett bérlethamisítás után fokozottabban fogják ellenőrizni a parkolóbérletek eredetiségét. Az akció meg is hozta az eredményét, ezúttal a Dobó körúton találtak trükkös parkolót.

Zs. D.

A közterület-felügyelőknek gyanús lett a fehér Peugeot szélvédője mögé becsúsztatott bérlet, amit egy magáncég nevére állítottak ki, csakhogy teherautóra. Érvényességi ideje és a forgalmi rendszám nem látszott rajta, azonban a tüzetesebb szemle alapján úgy tűnt, hogy a bérlet nem eredeti. Mivel bűncselekmény gyanúja merült fel, a Kecskeméti Városrendészet munkatársai rendőri segítséget kértek.


Még a rendőrök ki sem értek, megjelent a kocsi tulajdonosa, aki a közterület-felügyelők kérésre megmutatta a bérletet, ami egyértelműen fénymásolóval készített hamisítvány volt. A gépkocsi vezetője a közterület-felügyelők kérdésére válaszolva azzal védekezett, hogy két gépkocsit használnak, és a másikban van az eredeti bérlet. Ezután, hogy igazát bizonyítsa telefonált, és nem sokkal később kérésére a felesége a helyszínre hozta az eredeti bérletet.
Ettől persze a csalás ugyanúgy csalás, hiszen a két gépkocsira külön bérletet kellett volna váltani. A hivatalos okirat fénymásolása, majd annak hivatalos iratként való használata közokirat-hamisítás bűncselekmény, és emellett felmerül a csalás gyanúja is, ezért a Kecskeméti Városrendészet feljelentést tett az ügyben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!