Kék hírek, bulvár

2016.10.18. 11:08

Tűz a városházán, emberek a pincében

Két ember rekedt a pincében, ahol munkavégzés során tűz ütött ki, ráadásul egy gázpalack is a lángok közelében maradt a polgármesteri hivatalban hétfőn este. Ezt az oltási, mentési feladatot kellett megoldaniuk a tűzoltóknak.

Kubatovics Tamás

Sziréna nélkül hajtottak a helyszínre és láttak neki a teendőknek a tűzoltók. Mintegy másfél óra alatt sikerült elhárítani a bajt, a parancsnoki értékelés szerint megfelelő minősítéssel zárult a gyakorlat. Kocsis László őrnagy, tűzoltó parancsnok érdeklődésünkre elmondta: a parancsnoki ellenőrző gyakorlatot mindhárom vonulós csoportnak évente teljesítenie kell, ezúttal az esti, kitalált helyzetben bizonyították felkészültségüket a tűzoltók. Kedden az első csapatot tesztelték. Ilyenkor figyelik a beavatkozás megkezdéséig eltelt időt, a szabályosságot, a rádióforgalmazást és még azt is, hogy hol állnak meg a gépjárművekkel. A következő napokban a további egységek kapnak feladatot a sötétedés utáni órákban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!