Kék hírek, bulvár

2016.10.25. 09:44

Részegen késelte meg apját a fiú Jánoshalmán

A részeg apa kétszer lefejelte szintén ittas fiát, mire ő zsebkésével mellkason szúrta. A fiú ellen most vádat emeltek.

H. I.

A vádlott 33 éves jánoshalmi férfi már évekkel ezelőtt elköltözött a szüleitől, de sokszor meglátogatta őket. Apjával rendszeresen iszogattak, ilyenkor gyakran vitáztak, kötözködtek egymással – tudtuk meg dr. Schmidt Gábortól, a megyei főügyészség sajtószóvivőjétől.
Idén március 18-án hajnalban az apa elment fia otthonába, hogy családi problémákat beszéljenek meg. Reggel közösen visszatértek a szülői házba, ahol italozás mellett folytatták az eszmecserét, közben mindketten lerészegedtek.

– A beszélgetés ismét vitává, veszekedéssé fajult köztük, ennek hevében az apa lefejelte a vádlottat és kitessékelte a lakásból. Ahogy az apa az utcára kitolta a vádlottat, még egyszer lefejelte a fiát. Az erősen ittas fiú ettől feldühödött és elővette zsebkését, mellyel egyszer, kaszáló mozdulattal mellkason szúrta az apját, majd hazament – részletezte a vádhatóság szóvivője.

Miután megkéselték, az apa még az utcáról a lakás bejáratáig el tudott menni, de ott elájult és összeesett. Végül a mentők kórházba szállították. Mellkasán a mellüreget megnyitó, közvetlenül életveszélyes szúrt sérülést szenvedett, az életét a gyors és szakszerű orvosi ellátás mentette meg.  A lefejelések miatt a vádlott a száján nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szerzett, de nem kérte apja megbüntetését.
 A vádlott lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt van, a főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!