Kék hírek, bulvár

2016.10.17. 09:59

Önkéntesek erőfeszítéseit jutalmazta a katasztrófavédelem

A Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ünnepséget tartott pénteken.

Zs. D.

A rendezvényen ünnepélyes keretek között vették át a települési mentőcsoportok a nemzeti minősítő okleveleiket, valamint elismerésben részesültek azon önkéntes mentőszervezetek, akik az évben kimagaslóan hajtották végre feladataikat.
Dr. Farkasinszki Lóránt ezredes, tanácsos megyei katasztrófavédelmi igazgató köszöntötte a megjelenteket és nyitotta meg a rendezvényt. Gödön Sándor ezredes, a Bajai Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője ünnepi beszédében szólt arról, hogy az elmúlt években a Földön több tízezer ember életét követelték és több millió ember mindennapjait érintették különböző természeti csapások. Beszédében kiemelte, hogy az elmúlt négy év során a katasztrófák káros hatásainak megelőzése, következményeinek minimálisra való csökkentése, valamint a lakosság életének és anyagi javainak megóvása érdekében az egész országot átölelő önkéntes programot hirdetett a katasztrófavédelem. Az önkéntesek települési, járási, megyei és központi szinten vállalják, hogy szükség esetén a hivatásos egységeket kiegészítve, erőiket megtöbbszörözve végzik az élet- és vagyonmentés.

Az ünnepségen Dr. Farkasinszki Lóránt Bács-Kiskun megye önkéntes mentőszervezeteinek 2016-ban nyújtott kimagasló teljesítménye elismeréseként emléktárgyat és oklevelet adományozott a Bácsbokod, a Lakitelek, az Akasztó, a Ballószög, a Bugac, a Dunafalva, a Kiskunmajsai, és a Mélykúti Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek, illetve a Dél-Magyarországi Tűzoltó Műszaki Mentő Egyesületnek.
Tizenhárom települési mentőcsoport (Baja, Drágszél, Fajsz, Géderlak, Homokmégy, Kalocsa, Kecskemét, Kiskőrös, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Miske, Ordas és Uszód) képviselője nemzeti minősítő oklevelet vehetett át a megyei igazgatótól. Az okirat feljogosítja a szervezeteket, hogy a mentésekben részt vehessenek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!