Kék hírek, bulvár

2016.10.04. 09:08

Ismerőseit, rokonát verte át a csaló férfi

Akár négy és fél évre is börtönbe kerülhet az a mélykúti férfi, aki ellen több csalás és kábítószer birtoklás miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járásügyészség.

Zs. D.

A vádiratból kiderült, hogy az 50 éves férfi saját ismerőseit csapta be, illetve húzta le pénzzel. Munkája nem volt, az édesapja tartotta el. Valószínűleg elege lett a kiszolgáltatott helyzetből, ezért tervelte ki a csalásokat. Három ismerősétől és egy rokonától kért kölcsön 20-20 ezer forintokat. Mindig különböző mesét talált ki, volt, hogy rendőri intézkedésre hivatkozva kért és kapott háromszor 20 ezer forintot, de volt olyan is, hogy állítása szerint az édesapja elütött egy őzet, ezért kell neki sürgősen 20 ezer forint. A negyedik sértettet azzal csapta be, hogy azt mondta, az eső miatt elakadt a traktorja és ki kell fizetnie sürgősen a napszámosokat. A kölcsönadók mindig azért adtak a férfinek pénzt, mert ismerték és tisztelték a szüleit, közben persze a szülők semmit sem sejtettek fiuk ügyleteiről.

A most vád alá helyezett férfi májusban dizájnerdrogot is fogyasztott, így az ügyészség a többrendbeli üzletszerűen elkövetett csaláson kívül kábítószer birtoklásért is elszámoltatja. A férfi helyzetét súlyosbítja, hogy korábban már többször volt büntetve, a csalásokat és a drogozást a szabadulása után egy évvel kezdte meg, ezért különösen visszaesőnek minősül. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!