Kék hírek, bulvár

2016.10.18. 10:14

Húsvágó bárdot tört szét haragosa fején

Húsvágó bárddal ütötte halántékon haragosát az a 30 éves kecskeméti férfi, aki ellen most emeltek vádat.

H. I.

Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség  helyettes sajtószóvivője elmondta: a vádlott húga és a sértett férfi között 2015 őszén érzelmi kapcsolat alakult ki, amelyet azonban a nő idén januárban megszakított. A sértett ezt nem akarta tudomásul venni, rendszeresen hívogatta volt barátnőjét és annak testvérét, a vádlottat is. Utóbbi elég rossz néven vette a sértett tolakodását és azt, hogy korábban a húgát bántalmazta. A két férfi között egyre jobban elmérgesedett a kapcsolat, kölcsönösen megveréssel és megöléssel fenyegették egymást. Egyszer a vádlott elment a sértett lakása elé, és fennhangon fenyegetőzve hívta ki az utcára. A sértett két késsel a kezében meg is jelent, ekkor a vádlott elmenekült előle.

Két nap múlva, január 20-án telefonon ismét kölcsönösen fenyegette egymást a két férfi, majd a sértett ellátogatott a vádlotthoz. Ő már várta, ismét válogatott szidalmakat vágtak egymás fejéhez, majd a vádlott elővett a ruhájából egy húsvágó bárdot, és tompa felével a sértett feje felé ütött, aki azonban azt a karjával ki tudta védeni. Ekkor a vádlott újra ütött és eltalálta a sértett jobb halántékát részét. A férfi az ütéstől azonnal összeesett, eszméletét elveszítette (az ütés erejétől a bárd nyele is eltörött).  A sértett homloklebeny-vérzést és agyzúzódást szenvedett, de akár életveszélyesen is megsérülhetett volna.

A vádlott a helyszínen hagyta szövetkabátját, ennek egyik zsebében kábítószert és új pszichoaktív anyagot tartalmazó port találtak a nyomozók. Ezért az előzetesben lévő férfit nemcsak életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, hanem csekély mennyiségű kábítószer birtoklásának vétségével is vádolják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!