Kék hírek, bulvár

2016.10.18. 14:01

Felfüggesztettel megúszta a halálos balesetet okozó hajléktalan - fotók

Jogerősen 2 év – végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett – fogházra ítélte a Kecskeméti Törvényszék azt a hajléktalan férfit, akik tavaly januárban részegen elfeküdt az 52-es főúton, és emiatt egymásba rohant egy kamion és egy gépkocsi. A balesetben az autó vezetője életét vesztette.

H. I.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az 52 éves férfit emberöléssel, testi sértéssel és segítségnyújtás elmulasztásával vádolta az ügyészség. A bíróság megállapította: a vádlott 2015. január 14-én nap közben folyamatosan alkoholt fogyasztott, majd a kora esti órákban Kecskemétről Lajosmizsére akart busszal utazni. Részegsége miatt figyelmetlen volt, rossz helyen szállt le a buszról, ezért gyalog indult el az 52-es főúton, majd elfeküdt az úttesten, a forgalmi sáv jelentős részét elfoglalva. A hajléktalan ráadásul sötét ruházatot viselt, így még nehezebb lett volna észrevenni.

Még az úton hevert, amikor Solt felől egy tehergépkocsi érkezett. Sofőrje már féktávolságon belül észlelte a vádlottat, ezért hogy át ne menjen rajta, balra rántotta a kormányt, áttérve a szemközti sávba. Itt viszont összeütközött a szemből érkező személygépkocsival. Az autó felborult, vezetője, egy 24 éves csongrádi férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt, míg a mellette ülő fiatal nő életveszélyesen sérült. A tragikus balesetet egy karcolás nélkül átvészelő vádlott felállt az úttestről és elgyalogolt Kecskemét irányába anélkül, hogy a baleset sérültjeinek segítséget nyújtott volna.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Nézze meg a helyszínen készült képeinket!
[/caption]

A bíróság a vádlottat gondatlanságból elkövetett emberölésben és testi sértésben találta bűnösnek és ezért 2 év – végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett – fogházra ítélte. Ugyanakkor a segítségnyújtás elmulasztásának vádja alól felmentették, mert a törvényszék álláspontja szerint az ittas férfi képtelen volt felismerni azt, hogy balesetet okozott, továbbá állapota miatt egyébként sem lett volna tőle elvárható segítség nyújtása.
Az ítéletet ellen fellebbezést nem jelentettek be, így az jogerős.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!