Kék hírek, bulvár

2016.08.08. 08:26

Új előállító-épület épül a migránsok miatt?

Miközben a városban aláírásokkal sürgetik migránsokat befogadó objektumok bezárását, egy száz fő ellenőrzésére alkalmas előállító-épület létesülhet Halason.

Tapodi Kálmán

A magyaridok.hu értesülései szerint a rendőrség egy száz fő ellenőrzésére alkalmas előállító-épületet létesít a kiskunhalasi rendőrkapitányság közelében. Mint írták: ott a hatóságok azokat a migránsokat hallgathatják ki, akik illegálisan jönnek át az ideiglenes biztonsági határzáron, illetve akiket a mélységi ellenőrzés során elfognak.
– Tömeges, szervezett, agresszív és illegális a migráció – hangsúlyozta Bakondi György a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója vasárnap a Kossuth Rádióban. A belbiztonsági főtanácsadó szerint az emberek félelmet, bizonytalanságot éreznek a terrorcselekmények miatt, aminek rossz társadalmi, politikai és gazdasági hatásai vannak. Kiemelte: az illegális bevándorlás szervezettsége mögött az Iszlám Állam áll, amely háborút hirdetett Európa ellen. Az ideológia hívei szét akarják zilálni az uniót – mutatott rá, hozzáfűzve: ugyanakkor egyre több nemzetállam ismeri fel, hogy alapvető érdeke küzdeni a terrorizmus ellen.

Bakondi György emlékeztetett arra, hogy a magyar hatóságok július 5-ével úgynevezett mélységi határőrizetet vezettek be. Azokat az elfogott migránsokat, akikre nem tudnak bűncselekményt bizonyítani, visszakísérik a kerítésen található kapukig, és útbaigazítják a legközelebbi tranzitzóna felé. – Azóta csaknem 4900 határátlépési kísérlet történt a magyar-szerb határon, ebből több mint 3100-at megakadályoztak, és körülbelül 1800 embert kísértek vissza - mondta.
Arról is beszélt, hogy Szerbiában, a határtérségben nagyjából 3900 olyan migránsról tudnak a hatóságok, akik vagy megpróbálták korábban átlépni a határt, vagy ez várható tőlük. Ezért továbbra is nagy szükség van a magyar rendőrökre és katonákra a területen –  jegyezte meg Bakondi György.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!