Kék hírek, bulvár

2016.01.29. 10:53

Az autópálya pihenőin lopták meg a külföldi sofőröket

Vádat emeltek egy koszovói férfival szemben, aki albán és szerb társaival magyarországi autópályák pihenőhelyein külföldi autósokat lopott meg.

H. I.

A korábban szökésben volt, 31 éves, kecskeméti és budapesti tartózkodási hellyel rendelkező koszovói férfi albán és szerb állampolgárságú nyolc társával együtt 2010 júliusától egy éven át magyarországi autópályák és főutak mentén kialakított pihenőhelyeken külföldi sértettek sérelmére „trükkös lopásokat” követett el.

– A vádlott és bűntársai előre megszervezték az elkövetés módját és az egymás közötti feladatokat. A banda tagjai általában hárman, négyen közelítették meg a kiszemelt pihenőhelyet. Módszerük pedig az volt, hogy a Magyarországon átutazó és fáradtság miatt az éjszakai, kora hajnali órákban az utak mentén kialakított pihenőhelyeken, illetve benzinkutak parkolójában aludni megálló külföldi rendszámú autók ablakán benézve kiválasztották azt a gépkocsit, amelyben a sértett egyedül utazott vagy esetleg életkora alapján idősebb volt, és látható helyen tárolta a táskáját, pénztárcáját. A koszovói férfi a sértettek autójának hátsó kerekét kivágta vagy a szelepet leeresztette, miközben társa figyeléssel biztosította a helyszínt. Ezután a vádlott az autó ablakán bekopogtatva felébresztette az alvó sértettet és jelezte számára a defektet. A gépkocsiból kiszálló, álmából felébredt sértett a gépkocsi hátuljához ment, a vádlott is vele tartott, így figyelmét elterelte, miközben harmadik bűntársa a sötétséget kihasználva a gépkocsiból elemelte az értékeket. Egy másik társuk járó motorral a közelben várakozott, majd a helyszínről a banda gyorsan elhajtott. A vádlott és társai a lopásokhoz szerb, lengyel, német, szlovák és magyar felségjelű személygépkocsikat használtak, amelyeket gyakran váltogattak, csakúgy, mint az egymás közötti kapcsolattartáshoz használt mobiltelefonokat is – mondta el portálunknak dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség helyettes szóvivője.

A vádlott 15 lopásban vett részt és ennek során több, mint 10 millió forint értéket tulajdonított el. Márkás táskákat, arany ékszereket, készpénzt, laptopokat és személyes iratokat vitt el a külföldi bűnbanda, ráadásul a defektes kerék miatt további kár érte a meglopott sértetteket.

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség az elfogatóparancs alapján tavaly decemberben elfogott és jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő koszovói vádlottat 19 rendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopással vádolja, amelyre a törvény 7,5 évig terjedő börtönbüntetés kiszabását teszi lehetővé.

H. I. -->

Ezek is érdekelhetik