Kék hírek, bulvár

2015.12.06. 09:33

Elkapták a román rabló nőt

A rablás és súlyos testi sértés kísérlete miatt körözött nőt Romániában fogták el, majd a román hatóságok az ártándi határátkelőhelyen átadták a kecskeméti nyomozóknak.

police.hu

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat rablás bűntett és súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Ö. Gizella 46 éves román állampolgár ellen.
 
A nő január 20-án 12 órakor becsengetett egy kecskeméti ingatlanba, ahol ruhát akart eladni egy idős férfinak. A bácsi beengedte a házába. Amíg a férfi a nadrágokat próbálgatta, a nő a sértetten lévő ing zsebéből készpénzt akart ellopni, azonban a férfi ezt észre vette és elküldte a házalót.
 
A román nő két nap múlva ismét megjelent az ingatlannál és felajánlotta a bácsinak a korábban eladott, rossz minőségű nadrágok cseréjét. Amíg a férfi elfordult a ruhákat felpróbálni, a gyanúsított a szobában lévő szekrényekben kutatott. A házigazda ezt észlelve kérdőre vonta a házalót, aki azzal magyarázta tettét, hogy ajándék ruhadarabokat szeretett volna a meglévők közé csempészni.
 
Amikor távozásra szólították fel a házalót, először rosszullétre hivatkozva vizet kért, majd a hazautazásához próbált meg készpénzt szerezni. A jóhiszemű bácsi az inge zsebébe nyúlva vette észre, hogy hiányzik a pénze. Megpróbálta visszatartani a feltételezett elkövetőt, azonban a nő erősen meglökte a szoba ajtaját, melynek következtében a kilincsét szorító sértett a földre esett. MIndezek után a nő elmenekült a helyszínről - írja a police.hu.
 
A kecskeméti rendőrök azonnal megkezdték az elkövető felkutatását. A Kecskeméti Rendőrkapitányság augusztus 4-én elrendelte Ö.Gizella országos körözését. A nyomozás során felmerült a gyanú, hogy a feltételezett elkövető külföldön tartózkodik, ezért ellene a Kecskeméti Járásbíróság október 27-én európai elfogatóparancsot bocsátott ki, amely alapján a nőt a román hatóságok november 19-én elfogták, majd - az ORFK Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ Interpol Magyar Nemzeti Iroda közreműködésével - december 4-én 11 óra 20 perckor az Ártánd Közúti Határátkelőhelyen átadták a kecskeméti nyomozóknak.


 
A rendőrök Ö. Gizellát - őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként kihallgatták és kezdeményezték előzetes letartóztatásának indítványozását.

 

police.hu -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!