Kék hírek, bulvár

2015.10.30. 12:11

Lezárult a belga embercsempész ügye

Még tavasszal két embercsempészési ügybe is keveredett egy 55 éves belga férfi. Az ügyet most zárta le a rendőrség.

police.hu

Az 5501-es számú út 66-os kilométerszelvényénél április 22-én 23 óra 10 perckor ellenőriztek egy gépjárművet a járőrök, melyet egy belga férfi vezetett. Az autóban egy magyar és két koszovói állampolgár utazott. A külföldi utasok jogszerű magyarországi tartózkodásukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért előállították őket a kapitányságra a rendőrök. Az 55 éves belga állampolgár a gyanú szerint segítséget nyújtott a határsértőknek a szerb-magyar államhatár közeléből a továbbszállításban. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya a belga férfival szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A férfi az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezett.

Két héttel később, május 7-én 6 órakor az M5-ös autópálya 82-es kilométernél található pihenőben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának járőrei ellenőriztek egy személygépkocsit és egy tehergépjárművet. Az autóban két magyar férfi, a teherautóban egy magyar sofőr és kilenc szír férfi utazott. A szír állampolgárok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért elfogták és előállították őket. A magyar férfiakat embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya.

A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy az 55 éves belga férfi bérelte fel május 7. előtt a magyar férfiakat, hogy a 9 szír állampolgárt továbbszállítsák Ausztriába. A belga állampolgárral szemben körözést adtak ki, majd a rendőrök elfogták és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amelyet az illetékes járásbíróság elrendelt.

A nyomozást a rendőrök a napokban befejezték, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg a Kecskeméti Járási Ügyészségnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!