Kék hírek, bulvár

2015.09.17. 12:02

12 év fegyházat kapott a nevelt lányát megerőszakoló halasi férfi

Jogerősen tizenkét év fegyházra ítélte csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla azt a 32 éves kiskunhalasi férfit, aki nevelt kislányát több alkalommal megerőszakolta.

H. I.

Mint arról korábban beszámoltunk, a 8 általánost végzett, szakképzetlen, alkalmi munkásként dolgozó V. Csaba 2009 nyarán ismerkedett össze későbbi feleségével. Két gyermekük született, illetve velük élt az asszony előző kapcsolatából született kislánya is (ő jelenleg 9 éves). Kiskunhalason, illetve Kelebián lakott a család nehéz anyagi körülmények között.

A másodfokú bíróság által megállapított tényállás szerint V. Csaba 2010 tavaszától 2013 márciusáig több alkalommal mondta nevelt lányának, amikor kettesben maradtak, hogy szerelmeskedjenek. A gyermek vonakodott, tiltakozott, próbálta eltolni a férfit, aki viszont az ágyra lökte, és ráparancsolt a kislányra, hogy vegye le a bugyiját. V. Csaba leszorította a gyermeket, fogdosta a nemi szervét, és legalább tíz alkalommal megpróbált közösülni a kislánnyal, majd amikor ez nem sikerült, felszólította, hogy elégítse ki orálisan. A kislány félelmében engedelmeskedett.

Végül a kislány nem tudta magában tartani a történteket, és 2012 márciusában elmondta az őt teljesen elhanyagoló édesanyjának, aki viszont sokáig nem hitt neki, és kitartott férje mellett. 2013 márciusában a nő elköltözött V. Csabától, a kislány az anyai nagyszülőkhöz került. Az iskolában két társának ugyancsak beszélt az átélt borzalmakról, egyik barátnője ezt elmondta az édesanyjának, aki 2013 áprilisában felkereste a családgondozót. Pár nappal később a sértett kislány az iskola igazgatójának, a védőnőnek és édesanyjának jelenlétében is megismételte az osztálytársának elmondottakat. A gyermek édesanyja végül 2013 decemberében tett feljelentést a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságon.
V. Csaba előzetes letartóztatásba került. A férfi végig tagadott, azzal védekezett, hogy felesége és anyósa bosszújáról van szó, amiért ő elzavarta nejét otthonról.

A bizonyítékok egy részét a vallomások adták, így a kislányé, édesanyjáé, valamint a nagyszülőké, a pedagógusoké, akiknek a kislány szintén megnyílt. A vádlott szerint a kislány hazudott. Ugyanakkor az elsőfokú tárgyaláson dr. Sárközy Szabolcs tanácselnök az igazságügyi pszichológus szakértő véleményére hivatkozva kijelentette: a gyermek minden alkalommal átélésszerűen adta elő a történteket, szó nem lehet kitalációról.
A Kecskeméti Törvényszék a férfit márciusban folytatólagosan, nevelése alatt álló, 12. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, és 12 év fegyházra ítélte. A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője felmentés érdekében fellebbezett, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára. Csütörtökön azonban a másodfokú bírósg helybenhagyta az ítéletet, mert az enyhítésnek semmi indokát nem látták.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!