Kék hírek, bulvár

2015.05.08. 10:13

Időseket rabolt ki a trió, egyikük nem élte túl a támadást

Egy háromtagú ceglédi rablóbanda tartotta rettegésben hónapokon át a kecskeméti időseket 2013-ban. A három huszonéves férfi közül a legbrutálisabb a 26 éves V. László volt, ő 2013 novemberében úgy megvert egy 88 éves nénit Szalag utcai otthonában, hogy néhány hónappal később belehalt sérüléseibe.

Zs. D.

2013.11.08. Rablótámadás ért egy idős asszonyt Kecskeméten. rendőrök helyszínelnek a házánál.

Fotó: Zsámbóki Dóra

A három férfi ellen most zárta le a nyomozást a rendőrség. Hürkecz Zoltán, a megyei főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy V. László 2013. május 19-én hajnalban a Mikszáth Kálmán körúton betört egy lakásba. Az ott élő 83 éves sértett kezét megkötözte, száját leragasztotta, majd átkutatta az egész lakást. Valamivel több mint 17 ezer forintot vitt magával.

Október 10-én V. László két társával, a 22 éves T. Richárddal és a 28 éves K. Bencével együtt tört be egy Rába utcai házba. A rabló ismét hajnalban támadtak, az áldozat ezúttal 79 éves volt. Ezt az idős embert megverték, majd megkötözték, átkutatták a lakását, ahonnan valamivel több, mint 89 ezer forintot vittek el.

A legbrutálisabb rablást V. László egyedül követte el, 2013. november 8-ra virradó éjjel. A férfi ismét egy idős asszonyhoz tört be a kecskeméti Szalag utcában. A 88 éves nénit kegyetlenül megverte és megkötözte. Átkutatta a lakást, minden szekrény feltúrt, minden fiókot kifordított, végül 120 ezer forintot zsákmányolt. Az életveszélyes állapotban lévő asszonyt rokonai találták meg aznap reggel, azonnal riasztották a mentőket és a rendőröket. A nénit kórházba szállították, ahol hónapokig küzdöttek az életéért, de 2014. június 1-jén meghalt. Az igazságügyi orvosszakértői vizsgálat megállapította, hogy az elszenvedett bántalmazás és a halál között közvetett ok-okozati összefüggés állt fenn. A Bács-Kiskun megyei rendőrök a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival közös akció során lakóhelyükön elfogták a gyanúsítottakat, akiket őrizetbe vettek és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, amit az illetékes járásbíróság elrendelt.

A rendőrség a rablás, személyi szabadság megsértése és magánlaksértés, illetve emberölés miatt indított nyomozást most befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek. Úgy tudjuk, hogy az emberöléssel is meggyanúsított V. László több hasonló bűncselekményt követett el Pest megyében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!