Kék hírek, bulvár

2015.05.20. 16:23

Elkapták a harmadik embercsempészt is

Három embercsempész ügyében zárta le a nyomozást a rendőrség. A szerb férfiak kilenc külföldi migránst csempésztek át a zöldhatáron.

police.hu

A Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltség járőrei március 16-án reggel az 5501-es számú út 35-ös kilométerénél két autót ellenőriztek. Az első autóban egy szerb sofőr, a másikban a szerb gépjárművezetőn kívül kilenc külföldi férfi utazott. A hét afgán és két iráni állampolgár jogszerű magyarországi tartózkodását hitelt érdemlően nem tudta igazolni, ezért elfogták és előállították őket a rendőrök. A migránsok menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, ezért átadták őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.

A szerb sofőrök a megalapozott gyanú szerint a határsértőknek segítséget nyújtottak a szerb-magyar államhatár illegális átlépésében. Volt egy harmadik társuk is, aki az államhatáron gyalogosan átkísérte a külföldieket a személyautóhoz, majd visszaindult Szerbia irányába. A járőrök a terepkutatás során 1 órán belül elfogták őt is.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya a három szerb állampolgárral szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.
A rendőrség a nyomozást a napokban befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Bajai Járási Ügyészségnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!