Kék hírek, bulvár

2015.04.15. 06:49

Visíthat majd az ajtó is

A települések külterületein élők biztonságát kívánja fokozni az a rendőrségi program, melynek bemutatását, illetve az ahhoz kapcsolódó képzést tegnap tartották Kecskeméten.

Zsámbóki Dóra

A rendezvényen részt vettek az Országos Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, valamint az érintett megyei rendőr-főkapitányságok vezetői, képviselői, illetve meghívottként falugondnokok és polgárőrök is.

Mint az a programról tartott sajtótájékoztatón elhangzott: a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által finanszírozott, megvalósítás alatt álló, Közösen a Dél-alföldi Régió külterületeinek biztonságáért, az élhetőbb tanyavilágért elnevezésű projekt Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyére terjed ki. A program keretében többek között 12 témakörben bűnmegelőzési rádiós spotok készültek, ezeket a helyi rádiók sugározzák megelőzési céllal a külterületen élők biztonságának fokozása érdekében.

A projekt végrehajtása alatt a külterületen élőknek vagyonvédelmi kiadványokat, láthatósági mellényeket, lámpákat és ajtóékeket is kiosztanak. Utóbbi visító hanggal jelzi, ha illetéktelen nyitogatja az ajtót. A program keretében elkészült és két  hét múlva már az érintettek postaládáiban lesz a Dél-alföldi Pusztázó című bűnmegelőzési újság is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!