Kék hírek, bulvár

2015.04.30. 12:04

Vád: szórakozásból zaklatta telefonon a matektanárát a garai fiatalember

Zaklatás vétsége miatt vádat emeltek egy 16 éves garai fiatalember ellen, aki 2014 decemberében telefonon hívogatta és zaklatta középiskolai matematikatanárát.

H. I.

A 16 éves fiatal egy bajai szakközépiskola tanulója, ahol a sértett matematikát tanított neki.
- 2014 novemberében a fiatalkorú vádlott elkérte az egyik tanártól a sértett telefonszámát, majd december 3. és 8. között a saját telefonjáról – a hívószámát elrejtve – összesen 14 alkalommal felhívta a matematikatanárt. A hívásokat rendszerint az óraközi szünetekre időzítette. Amikor a tanárnő felvette a telefont, akkor a fiatalkorú vagy nem szólt bele, más esetekben pedig eltorzított hangon beszélt, majd letette a telefont. Egy alkalommal pedig úgy zaklatta a tanárt, hogy ismét felhívta és eltorzított hangon, egy becsületsértő kifejezést használva megkérdezte a sértettet, hogy „mit sikkasztottál?”. Ennek sem volt valós alapja, hiszen a sértett nem követett el sikkasztást - mondta el dr. Schmidt Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Hozzátette: vádlott a hívásokkal a tanárát rendszeresen és tartósan háborgatta, a sértett kérte is a tanuló megbüntetését. Tettére a tinédzser semmilyen magyarázattal nem tudott szolgálni, a zaklatásokat „szórakozásból” kezdte.
A diákot a Kecskeméti Járási Ügyészség zaklatás vétségével vádolja, a terhére rótt bűncselekményt a törvény 1 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti.

 

Ezek is érdekelhetik