Kék hírek, bulvár

2015.04.23. 20:57

Lakossági fórumot tartottak a külterületek biztonságáért

Címkék#Baja

A bűncselekmények megelőzése és a külterületeken élők biztonságérzetének növelése érdekében lakossági fórumot tartott a rendőrség a bajai tanyavilágban.

baon.hu

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács pályázati kiírására a Bács-Kiskun, a Békés és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sikeres pályázatot nyújtott be a külterületen élők biztonságának fokozása érdekében „Közösen a Dél-alföldi Régió külterületeinek biztonságáért, az élhetőbb tanyavilágért” címmel.
 
A projekt keretében április 22-én a bajai tanyavilágban lakossági fórumot tartott a rendőrség a helyiek számára. Az egyenruhások felhívták az állampolgárok figyelmét a vagyonvédelem fontosságára, bűnmegelőzési tanácsokkal látták el őket, valamint különböző biztonságtechnikai- és vagyonvédelmi eszközöket (elektromos ajtóéket, zseblámpát) adtak át számukra.

A kezdeményezés célja, hogy ezen eszközök biztosításával és a személyes kapcsolattartással a rendőrség erősítse a külterületen élők szubjektív biztonságérzetét és megelőzze az egyes bűncselekmények bekövetkezését.

 

baon.hu -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!