Kék hírek, bulvár

2015.03.13. 12:23

Vádemelés: kaszával fenyegette, majd vasvillával megdobta

Kaszával fenyegette, majd vasvillával megdobta ismerősét egy részeg férfi tavaly szeptemberben Kiskunhalason, most vádat emeltek ellene.

H. I.

Az 51 éves vádlott tavaly szeptember 7-én, kora délután ittasan elment egyik ismerőséhez, egy 38 éves kiskunhalasi férfihez, hogy visszakérjen tőle egy memóriakártyát. Veszekedés lett belőle, kölcsönösen szidták egymást, a vádlott sörrel leöntötte ismerősét, mire ő haragjában több pofonnal válaszolt. A további tettlegességnek a sértett rokonai vetettek véget, akik mindkettőjüket hazaküldték.
 
- A vádlott azonban nem hagyta annyiban a dolgot: hazament, magához vett egy 95 centiméter pengehosszúságú kaszát és visszament a sértett házához. Az utcán kiabálni kezdett és a kaszával fenyegette a sértett gyermekeit. A zaj miatt kijött a házból a vádlott által leöntött férfi és két rokona. A vádlott a kaszával rájuk támadt, azzal többször feléjük ütött. A feldühödött vádlott az utcán hagyott vasvillát is felkapta és azt a sértettnek dobta – mondta el dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője.
 
A vasvilla a sértett jobb térdét találta el és súlyos sérülést okozott. A kaszát később sikerült elvenni a vádlottól, de a dulakodás során a kasza elérte a sértett egyik rokonának hasát (a könnyebb sérülés miatt ez a személy nem kérte a vádlott megbüntetését). Mindezek után a dühöngő férfit egy helyszínre érkező rokona a rendőrök kiérkezése előtt elvezette a sértett háza elől.
 
A szabadlábon védekező vádlottat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettén kívül súlyos testi sértés bűntettével is vádolja. Az őt többször pofon ütő férfi szintén bűncselekményt követett el, az ügyészség garázdaság vétsége miatt megrovásban részesítette.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!