Kék hírek, bulvár

2015.03.30. 10:19

Meglógott az embercsempész az ellenőrzés elől

Kikerülte a rendőrt és elhajtott egy kocsi közúti ellenőrzés közben szombat éjszaka az 5509-es úton.

baon.hu

Szombaton 22 óra 30 perckor az 5509-es számú út 17-es kilométerénél ellenőrizni akartak a járőrök három egymás után közlekedő autót. A legelöl haladó személyautó a rendőri karjelzés ellenére kikerülve a rendőrt továbbment. A mögötte haladó két gépkocsi viszont megállt. A továbbhajtó autóst 15 perccel később a Készenléti Rendőrség járőrei az 5433-as számú út 8-as kilométerénél állították meg.

A három külföldi rendszámú gépkocsiban 18 szír állampolgár utazott, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért elfogták és előállították őket. Valamennyien menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, ezért átadták őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.

A három szerb sofőrt embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya őrizetbe vette. A rendőrök kezdeményezték a terheltek előzetes letartóztatását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!