Kék hírek, bulvár

2015.03.26. 11:52

Hajnalra sikerült megfékezni a nagykőrösi raktártüzet

Hajnalig tartott az oltás abban a nagykőrösi raktárban, amelyben szerda este nagy mennyiségű raklap kapott lángra. A tűz az udvaron lévő gáztartályt is veszélyeztette – közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője csütörtök reggel az MTI-vel.

MTI

Csámpai Attila korábban arról tájékoztatott, hogy az Örkényi úti raktárban (amelyet szerdán tévesen Örkényesi útként jelöltek meg) és közvetlenül az épület mellett a faraklapok az első becslések alapján három-négyszáz méter hosszan égtek, mint utóbb kiderült, kétszáz négyzetméternyi raklap gyulladt meg. A raktárban tárolt gázüzemű targoncák közül egyet sikerült kihúzni, de félő volt, hogy a többi gondot okozhat, és az udvaron lévő húsztonnás gáztartály is veszélybe került.

Húsznál több helyi, ceglédi és kecskeméti tűzoltó oltotta a tüzet, és öt vízsugárral hűtötték a gáztartályt, figyelve, nehogy a lángok a kicsit távolabb fekvő lakott terület felé terjedjenek – mondta csütörtök reggel a szóvivő. A makacs izzásokat csak hajnalra tudták megszüntetni, a targoncákban és a gáztartályban nem esett kár. A katasztrófavédelem tűzvizsgálatot indított a körülmények tisztázására – tette hozzá Csámpai Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!