Kék hírek, bulvár

2014.12.29. 09:31

Száz dolguk akadt a határőröknek múlt hét végén

Kilencvennyolc határsértőt és két embercsempészt fogtak el a rendőrök szombaton és vasárnap Bács-Kiskun megyében.

Zs. D.

A bácsalmási kirendeltség járőrei szombaton este Kunbaja külterületén állítottak meg egy csoportot. A 19 szír és 3 iraki menekültet egy 18 éves szerb-magyar kettős állampolgárságú férfi vezette. Kiderült, hogy a 18 éves férfival szemben a Kalocsai Járásbíróság korábban nemzetközi elfogatóparancsot adott ki. A férfit őrizetbe vették, embercsempészés miatt indult ellene eljárás. A külföldiek közül 17 ember idegenrendészeti őrizetbe került, a többiek menekültstátuszt kértek hazánktól, így befogadó állomásokra vitték őket a rendőrök.

Vasárnap hajnalban Kelebia külterületén bukott meg egy szerb embercsempész. Ő autójában szállított 3 koszovói felnőttet és 3 gyermeket. A szerb férfit embercsempészésért őrizetbe vették, a koszovói menekültek pedig befogadó állomásra kerültek, mivel menekültstátuszért folyamodtak.
Ugyanígy tettek azok a koszovói, afgán, szír és pakisztáni menekültek is, akiket a hétvégén Kelebia, Tompa, és Bácsszentgyörgy térségében tartóztattak fel a rendőrök. Az elfogott 70 külföldi között 10 gyermek is volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!