Kék hírek, bulvár

2014.12.17. 13:19

Késsel hadonászott a boltban a maszkos rabló - videóval

Sísapkában, késsel rabolt ki egy szalkszentmártoni élelmiszerboltot egy helyi férfi hétfőn késő délután. Egy nappal később elfogták a rendőrök.

Zs. D.

A késes rabló 18 órakor rontott be egy szalkszentmártoni élelmiszerüzletben. Arcát sísapka takarta, kezében egy körülbelül 20 centiméter pengehosszúságú késsel megfenyegette az ott dolgozó nőt és a bevételt követelte. A férfi kinyitotta a zárban lévő kasszakulccsal a pénztárgépet, amelyből az ijedt eladónak kellett kiszednie a készpénzt és az étkezési utalványokat. A rendőrség által közzétett videón jól látszik, hogy a férfi idegesen sürgette az eladót, és többször kinézett az ajtón, félve attól, hogy jön valaki. Az eladónő odaadta neki a papírpénzt, ám a férfi nem elégedett meg ennyivel, az aprót egy zacskóba öntette vele. Miután a férfi a pénzt magához vette, elfutott az üzletből. Menekülése közben az aprópénzes tasak kiszakadt, így a rabolt pénz egy része szétszóródott.

A kunszentmiklósi rendőrök azonnal megkezdték a rabló felkutatását. A nyomozás gyorsan eredményre vezetett, kedden délután elfogták Sz. Zoltánt. A 20 éves szalkszentmártoni férfi kihallgatásakor beismerte tettét. Elmondta, hogy az elkövetéskor viselt ruházatát egy kályhában elégette, a rabolt pénz egy részét pedig ruhára, édességre és parfümre költötte.
A nyomozók a házkutatás közben egy ruhásszekrény alatt elrejtve megtalálták az étkezési utalványokat és a megmaradt készpénzt. Lefoglalták azt a készletet is, amelyből az egyetlen hiányzó kést használta Sz. Zoltán a rabláskor. A konyhakést a rabló menekülési útvonalának átvizsgálása közben találták meg a nyomozók. A férfi őrizetben van, a rendőrök kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!