Kék hírek, bulvár

2014.12.15. 07:41

Felfüggesztett börtönre ítélték az embercsempészt

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség pénteken gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy szerb embercsempészt.

Zsámbóki Dóra

A férfi november 14-én 2000 euró reményében a szerb-magyar határt illegálisan átlépő 23 szír menekültet akart Bécsbe csempészni, ám a tervük meghiúsult, mert egy rendőr elfogta őket Balotaszálláson.

– A 31 éves szerb embercsempészt egy ismeretlen személy bízta meg azzal, hogy 23 szír állampolgárt a szerb-magyar államhatár közeléből gépkocsival Bécsbe szállítson. A vádlott tudta azt is, hogy a migránsok illegálisan lépik át a határt. A megállapodásnak megfelelően a vádlott még Szerbiában tehergépkocsit bérelt, majd ismeretlen megbízójának utasítására november 14-én Ásotthalomra hajtott, ahol felvette a járműbe a 23 menekültet és az 55. számú főúton Kiskunhalas irányába elindultak. Még ezen a napon, 22 óra 40 perckor Balotaszállás külterületén, az 53. számú főúton azonban egy rendőrjárőr igazoltatta a járművet és a bűncselekmény elkövetését felfedte – tudtuk meg dr. Schmidt Gábortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől.

Az ismeretlen megbízó a menekültek Bécsbe szállításáért 2000 eurót ígért az embercsempésznek, de a vádlott nem kapta meg a pénzt. Az embercsempészéssel vádolt férfit a rendőrök november 14-én őrizetbe vették, majd a Kiskunhalasi Járásbíróság november 17-én előzetes letartóztatásba helyezte.

A bűncselekményt beismerő embercsempészt a Kiskunhalasi Járási Ügyészség pénteken bíróság elé állította. A tárgyaláson a Kiskunhalasi Járásbíróság a vádlottat a váddal egyezően bűnösnek mondta ki embercsempészés bűntettében és 1 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 évre felfüggesztette. Az embercsempészt a bíróság 1 évre ki is utasította az országból. Az ítélet jogerős, ellene senki sem fellebbezett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!