Kék hírek, bulvár

2014.10.13. 14:19

Hat hónap fogház ittas vezetésért

Börtönbe kerülhet egy 51 éves kecskeméti férfi, aki szeptemberben ittasan vezetett a kecskeméti kiskörúton. Kiderült, hogy jogosítványa sincs.

H. I.

A büntetett előéletű vádlottat szeptember 20-án, éjjel 1 óra körül igazoltatták a Kecskeméti Rendőrkapitányság járőrei, a férfi ekkor Kecskeméten, a Csányi János körúton a céges autóját vezette.

A járőrökben felmerült a gyanú, hogy a járművet vezető férfi ittas lehet, ezért megfújatták vele az alkoholszondát. A levegőalkohol-mérés igazolta a rendőrök gyanúját, a vádlott ittasan ült a kormány mögé, ezért a rendőrök előállították a rendőrkapitányságra. Kiderült az is, hogy a vádlottnak jogosítványa sincs – mondta el dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

A Kecskeméti Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította a kecskeméti férfit. A szabadlábon védekező vádlott ügyében október 10-én tartott tárgyalást a Kecskeméti Járásbíróság. A bíró a cselekményt beismerő férfit bűnösnek mondta ki ittas járművezetés vétségében és 6 hónap fogházbüntetést szabott ki vele szemben, valamint 4 évre eltiltotta a járművezetéstől. Az ítélet szerint a fogházon kívül egy korábbi felfüggesztett börtönbüntetést is végre kell hajtani a vádlottal szemben. Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyész súlyosításért, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbeztek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!