Kék hírek, bulvár

2014.09.01. 14:55

Rettegnek a helyiek Kunnszálláson, a rendőrség nem mond semmit

Ez borzasztó, mindenki retteg a faluban – mondta hétfőn délután egy kunszállási asszony annak a tanyának a közelében, ahol vasárnap délután holtan találtak egy 72 éves, belga állampolgárságú férfit. 71 éves feleségét is megtámadták, az asszonyt életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Zs. D.

A helyiek úgy tudják: vasárnap hajnalban történhetett a gyilkosság, a délutáni órákban az egyik szomszéd találta meg vérbe fagyva a házaspárt. A férfivel úgy tudjuk, hogy több késszúrással végzett gyilkosa, aki az asszonyt is brutálisan összeverte. Az ő számára az utolsó pillanatban érkezett a segítség.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Vasárnap délután óta tart a helyszínelés
[/caption]

A belga házaspár a környéken élők elmondása szerint körülbelül 10 éve költözhetett Magyarországra. Kunszállás külterületén lévő, takaros tanyájukon jómódban éltek. A férfi beszélt egy kicsit magyarul. Gyakran sétáltatták a környéken kutyájukat, olyankor mindenkinek kedvesen köszöntek, ám egyébként meglehetősen zárkózott életet éltek, rokonok, barátok nem jártak hozzájuk. A szomszédok úgy tudják, hogy az idős belgák néhány hete betegeskedtek, az is megfordult a fejükben, hogy visszatérnek Belgiumba.

A helyiek elmondása szerint a környéken elég sok bűncselekmény történik. A belga házaspár tanyájától nem messze van egy panzió, ahol román vendégmunkásokat szállásoltak el. Most is az ott lakóktól rettegnek, éppen ezért névvel, arccal senki nem mer mondani semmit a kérdezősködőknek a gyilkosságról. 

Hétfőn délután még több tucat rendőr volt a helyszínen, nagy területen gyűjtötték a nyomokat. A kunszállási emberölésről a rendőrség csupán egy szűkszavú közleményt adott ki hétfőn délben. Ebben azt írták: „augusztus 31-én délután Kunszállás külterületén, egy családi házban holtan találtak egy 72 éves belga férfit, 71 éves feleségét súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A nyomozók haladéktalanul megkezdték a helyszíni szemlét és az adatgyűjtést az ismeretlen elkövető felkutatása és beazonosítása érdekében. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya több emberen elkövetett emberölés bűntett kísérlet elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!