Kék hírek, bulvár

2014.09.26. 10:27

Őrizetbe vették a netes csalót

Elfogták és őrizetbe vették a kalocsai rendőrök azt a 30 éves körözött férfit, aki netes hirdetési oldalon adta el a nem létező dolgait.

baon.hu

Április 28-át megelőzően, egy internetes oldalon egy számítógépet hirdetett eladásra a férfi. A vevő a megbeszélt vételárat és a postaköltséget a megadott számlaszámra elutalta, azonban a PC-t nem kapta meg, a hirdető pedig elérhetetlenné vált.
 
A bevezetett nyomozási cselekmények eredményeképpen kiderült, hogy a hirdetést N. Tamás adta fel és a pénzt is ő vette fel. A nyomozás adatai szerint a 30 éves férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2014 áprilisában és májusában, ugyanazon internetes hirdetési portálon játékkonzolt, táblagépet, objektívet és laptopot is kínált, azonban a jóhiszemű vevők hiába várták a megrendelt és kifizetett árut, a férfi pénzükért cserébe semmit sem küldött. Kiderült az is, hogy a hirdetett termékek többségével nem is rendelkezett, illetve hajléktalan személyek nevére kötött folyószámla-szerződéseket és bankkártyákat használt fel a bűncselekmények elkövetéséhez.
 
A férfi ellenőrzése során kiderült, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság, a Veszprémi Rendőrkapitányság és a Budapesti Rendőr-főkapitányág XI. kerületi Rendőrkapitánysága is körözést bocsátott ki ellene, szintén csalás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A keresett férfi hónapok óta bujkált, azonban a kalocsai rendőrök szeptember 24-én 8 óra 15 perckor az egyik ismerőse budapesti otthonában elfogták.
 
A nyomozók házkutatást tartottak a N. Tamás lakásában, ahol számítástechnikai eszközöket, mobiltelefonokat és azok tartozékait, különféle céges és mobilszolgáltatókkal kötött szerződéseket, valamint a hajléktalanok nevére szóló bankkártyákat foglaltak le.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!