Kék hírek, bulvár

2014.09.09. 21:13

Huszonöt határsértőt kaptak el két nap alatt

A napokban eljárást indítottak két pakisztáni, három szerb, tizenkettő felnőtt és hat kiskorú koszovói és két szír állampolgárral szemben, akik jogszerű Magyarországon való tartózkodásukat, hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

baon.hu

A Kelebia, Bácsbokod és Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltség, valamint Baja Rendőrkapitányság eljárást indított két pakisztáni, három szerb, tizenkettő felnőtt és hat kiskorú koszovói és két szír állampolgárral szemben, akiket 2014. szeptember 7-én és 8-án igazoltatott a járőr Baja és Katymár belterületén, Tompa és Csikéria külterületén. A külföldiek jogszerű Magyarországon való tartózkodásukat, hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért előállították őket a kirendeltségre. Öt koszovói állampolgárt őrizetbe vettek az egyenruhások. Tizenöt személy menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be. A külföldieket az a BM, Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, Dél-alföldi Regionális Igazgatóság Kiskunhalasi Ideiglenes Menekülteket Befogadó állomására szállították. Két szerb és egy koszovói állampolgár ellen beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben. Három szerb férfit a rendőrség kiutasított Magyarország területéről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!