Kék hírek, bulvár

2014.09.24. 16:37

Három tolvaj, két orgazda

Őrizetbe vették a rendőrök azt a három kecskeméti férfit, akik a megalapozott gyanú szerint összesen nyolc bűncselekményt követtek el. Egyiküknél még drogot is találtak.

baon.hu

A nyomozás adatai szerint ismeretlen elkövetők szeptember 2. és szeptember 12. közötti időben, egy kecskeméti lépcsőház alagsorában lévő tárolóhelyiségbe betörtek és onnan szórakoztató és konyhai elektronikai eszközöket – köztük házimozi-rendszert, videókamerát, DVD lejátszót – vittek el.

– A rendőrök beazonosították és szeptember 22-én elfogták L. András 18 éves, Sz. Albert 18 éves és M. Márk 19 éves helyi lakosokat. A beszerzett adatok alapján kiderült, hogy a fiatalok megalapozottan gyanúsíthatóak azzal is, hogy szeptember 16-a reggelére, egy másik társasház földszinti tárolójából öt kerékpárt tulajdonítottak el, néhány nap múlva – szintén egy kecskeméti lépcsőházból – újabb kétkerekűt vittek magukkal. A nyomozók házkutatást tartottak a férfiak otthonában, melynek során L. Andrásnál több ellopott műszaki cikket, valamint kettő, az eltulajdonított járművekhez köthető kerékpárzárat találtak. Ezen kívül nejlontasakban bruttó 6 gramm kábítószergyanús fehér port és bruttó 3,2 gramm kábítószergyanús növényi törmeléket foglaltak le, melyeket szakértő bevonásával vizsgál a rendőrség – tudtuk meg Hürkecz Zoltántól, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől.

Az eltulajdonított elektronikai eszközök egy részét B. Róbert kecskeméti lakásán találták meg a rendőrök, aki azokat M. Márktól vásárolta meg. A 36 éves férfinak tudomása volt arról, hogy a műszaki cikkek bűncselekmény elkövetéséből származnak. A kecskeméti rendőrök látókörébe került egy 23 éves helyi férfi is, aki az ellopott kerékpárokat vásárolta meg. Sz. József otthonában szeptember 23-án 15 órakor házkutatást tartottak a rendőrök, melynek során a garázsban megtalálták a hat keresett kerékpárt. B. Róberttel és Sz. Józseffel szemben – szabadlábon hagyásuk mellett – orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Ezeket a bicikliket lopták el a tolvajok
[/caption]A nyomozók L. Andrást kábítószer birtoklása vétség, valamint két társával együtt lopás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrség előterjesztést tett az őrizetbe vett férfiak előzetes letartóztatásának indítványozására.

Ezek is érdekelhetik