Kék hírek, bulvár

2014.09.08. 20:27

Előbb megverette, majd meg is ölte volt barátját

Lépre csalta volt barátnője a kalocsai K. Attilát. A férfit a nő randevúra hívta, aminek a vége brutális gyilkosság lett.

Zsámbóki Dóra

Az ügyben most fejezték be a nyomozást és vádemelési javaslattal küldte meg a rendőrség a 2013. szeptember 1-jén Kalocsán történt emberölés iratait az ügyészségnek. Tavaly, október 17-e óta eltűntként kereste a rendőrség a 39 éves, kalocsai K. Attilát. A férfi oszlásnak indult holtteste Foktő-Kisfoktő területén, a Vajas csatornából került elő 2013. november 10-én. A férfi arcát ütések nyomai tették felismerhetetlenné, a boncolás egyértelműen kiderítette, hogy a 39 éves K. Attilát meggyilkolták. A rendőrség néhány napon belül a tetteseket is beazonosította. Kiderült, hogy a férfi volt barátnője, V. Brigitta, és annak új párja, J. Péter verhette agyon a férfit, a holttest eltűntetésében pedig a nő szülei lehettek a pár segítségére.
A nyomozás részleteit most a Zsaru magazinban hozták nyilvánosságra. A rendőrség lapja felidézi: az áldozat, K. Attila ellen zaklatás miatt korábban több feljelentés is érkezett a rendőrségre a 44 éves V. Brigittától.

A holttest megtalálása után a zsaruk leporolták ezeket az iratokat is. Az egyik pénzintézetnél dolgozó V. Brigitta szerint K. Attilával csak ügyfélkapcsolatban álltak, a férfi naplója azonban bensőségesebb viszonyról árulkodott a rendőröknek. K. Attila naplójából például kiderült, hogy mikor és hol találkozott a nővel, mennyit költött rá, mikor aludtak együtt és mennyi fogamzásgátló fogyott – idézi a Zsaru magazin Fazekas László őrnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság fővizsgálójának szavait. A feljegyzésekből arra következtettek a rendőrök, hogy a férfi féltékeny lehetett. V. Brigitta a zaklatás miatt tett feljelentések során titkolta a férfival való viszonyát, és még akkor sem vallotta be a kötődést, amikor a férfi holtteste előkerült. A rendőrök arra tippeltek, hogy a nő családjának is köze lehet az emberöléshez. Mivel a holttestet nyilvánvalóan autóval szállították a Vajashoz, ezért a család összes autóját átvizsgálták. A család kalocsai szülei, V. Gábor (68) és V. Gáborné (66) autóját ugyan vegyszerrel kitakarították, a csomagtartó fogantyúján mégis maradt egy vérfolt, az áldozat vére. Az egyértelmű bizonyítéknak köszönhetően sikerült feltörni a család hallgatását.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] J. Péter
[/caption]

Az ügyben a rendőrség tavaly november 15-én tartott sajtótájékoztatót Kecskeméten. Akkor egyfajta véletlenül elfajult féltékenységi drámáról beszéltek a rendőrök, az akkor rendelkezésre álló adatok alapján ugyanis úgy tűnt, az vezetett a gyilkossághoz, hogy K. Attila zaklatta a nőt.
A nyomozás legfrissebb, a Zsaru magazin által citált adatai azonban másról árulkodnak. A cikkből kiderül, hogy a V. Brigitta előre kitervelte a gyilkosságot, sőt korábban verőlegényeket bérelt fel, hogy K. Attilát móresre tanítsák. A férfit tavaly augusztus 2-án egy ismeretlen férfi orrba vágta, méghozzá V. Brigitta kérésére. A nő a 34 éves kalocsai H. Gábort bízta meg azzal, hogy „verje nyomorékká” K. Attilát. A férfi kiszervezte a melót, az ütést így a 29 éves C. Gábor vitte be, szerinte ugyanis a leckéztetéshez ennyi is elég volt. A két férfi ezért 300 ezer forinton osztozott. Fazekas László őrnagy szerint V. Brigitta ezt tagadja, a rendőrségnek viszont bizonyítékai vannak a történtekre. Mint ahogy arra is, hogy V. Brigitta egyszerűen megunta a kapcsolatát K. Attilával és új viszonyba kezdett J. Péterrel. Szeptember 1-jén a nő rendelte szülei házához K. Attilát. Pontosan kitervelt mindent. Számított rá, hogy a randevúra hívott férfi J. Pétert látva féltékeny lesz, hogy valószínűleg ütni fog. Tudta azt is, hogy új lovagja megvédi. A legfrissebb adatok szerint egyértelmű, hogy a nő is részt vett a bántalmazásban. J. Péter vallomása szerint ő addig ütötte a férfit, amíg el nem hallgatott, V. Brigitta viszont még ez után is többször lesújtott a vascsővel. Miután már vérben tocsogott minden, V. Brigitta hívta a szüleit, hogy baj van. A holttestet fóliába csavarták, és amíg a nő, barátja és apja kivitték a testet a Vajashoz, a nő anyja feltakarított.

A bérverők ellen is vádemelést javasolnak

Az ügyészségnek most megküldött iratok alapján a rendőrég J. Péter ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt, V. Brigitta ellen előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt, V. Gábor és V. Gáborné ellen az ebben való bűnsegédletért, a bérverők ellen pedig súlyos testi sértés kísérletéért – V. Brigitta ebben az ügyben felbujtóként is szerepel – javasol vádemelést.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!